Filter Idej

Izberi Regijo:
Prostor:
Znotraj Zunaj Oboje
Letni Čas:
Zima Poletje Vso Leto
Starostna Skupina:

Smučišče Zelenica

0 December 01, 2012 v SMUČIŠČA
Smučišče Zelenica

SMUČIŠČE ZELENICA


Smučarski center ZELENICA, s svojo lego na osojni strani Begunjščice nad mejnim prehodom Ljubelj predstavlja osrednji del turistične ponudbe v Podljubeljski dolini. Smučarske proge so namenjene tako izkušenim smučarjem kot tudi tistim, ki se smučarskih veščin šele učijo. 

Številni ljubitelji turnega smučanja Zelenico že poznajo tudi kot izhodišče za spuste z Begunjščice, Suhega ruševja, Vrtače in Stola.

Na Zelenici je poskrbljeno tudi za smučarsko šolo, kjer lahko s tržiškimi učitelji smučanja izpopolnite svoje znanje alpskega smučanja ali deskanja na snegu.

V času obratovanja sta odprti Koča Vrtača na srednji postaji sedežnice in planinska koča na vrhu Zelenice, kjer lahko potešite žejo in lakoto, ali pa samo spočijete utrujene mišice.

Prijazni žičničarji in gostinski delavci vas z veseljem pričakujejo ob odlično urejenih progah na Zelenici. In, povabilo na tradicionalno eno najlepših spomladanskih smuk velja tudi za vas.


SMUČIŠČE


Nadmorska višina: 1088-1704 m, 

Površina: 20 ha

Dolžina prog: 4,2 km.


OBRATOVANJE


Sedežnica Zelenica 1 obratuje od 8.15 do 16.00. Vse ostale naprave pričnejo oz. zaključijo obratovanje 30 min (vrh Zelenice) oz. 15. min (Zelenica 2) pozneje oz. prej.


SMUČARSKE NAPRAVE


Sedežnice: 2 

Vlečnice: 3

Zmogljivost: 2400 smučarjev na uro.

SPLETNA STRAN: http://www.zelenica.si/ 

Regija: Gorenjska ~ Prostor: Zunaj ~ Letni Čas: Zima ~ Starostna Skupina: vse starosti

Galerija Slik


  • Ogledov: 4575
  • (Ocena 0.0/5 Zvezdic) Vseh Glasov: 0
  • 0 0

Trenutno Ni Nobenega Komentarja...

Komentiraj