Filter Idej

Izberi Regijo:
Prostor:
Znotraj Zunaj Oboje
Letni Čas:
Zima Poletje Vso Leto
Starostna Skupina:

ZOO Avstrija

0 v ŽIVALI
foto: Foto: Daniel Zupanc (http://www.zoovienna.at/)

INFORMACIJE:

spletna stran: http://www.zoovienna.at/sl/zivalski-vrt-in-obiskovalci/informacije-za-obiskovalce/

telefon: +43 1 877 92 94-0

e-mail: office@zoovienna.at

naslov: Schönbrunner Tiergarten-Gesellschaft m.b.H., Maxingstraße 13b, 1130 Wien

 

Živalski vrt se odpre vsak dan ob 9:00 – 365 dni v letu – tudi ob praznikih.

Glede na letni čas se zapiralni čas giblje med 16:30 in 18:30; blagajne so odprte do zadnjega vstopa, tj. pol ure pred zaprtjem.

Živalski vrt se razprostira na 17 hektarjih. Nahaja se sredi 160 hektarjev velikega schönbrunnskega grajskega parka. Skupaj z gradom Schönbrunnom in parkom je uvrščen na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine.

Živalski vrt Schönbrunn je najstarejši živalski vrt na svetu. Leta 1752 je cesar Franc I. Štefan Lotarinški, ki je bil poročen z Marijo Terezijo, dal zgraditi menažerijo okoli osrednjega paviljona. Najprej je bila njegova menažerija redkih živalskih vrst namenjena samo cesarjevi družini in gostom plemiškega porekla. Od leta 1778 je bila ob nedeljah odprta tudi za vse spodobno oblečene osebe .

Danes je živalski vrt Schönbrunn, ki ima letno več kot dva milijona obiskovalcev, priljubljena rekreacijska točka za domačine in izletna točka za svetovne turiste, ki obiščejo Dunaj. Vmes je več kot 260 let zgodovine, v katerih se je živalski vrt iz nekdanje cesarjeve menažerije razvil v enega najsodobnejših in najlepših živalskih vrtov na svetu. Cesarstvo je v desetletjih obstoja pustilo pečat, ki ga je mogoče čutiti še danes. Zgodovinski elementi, pomešani s sodobnimi objekti, dajejo živalskemu vrtu poseben čar.

Približno 8500 živali. Gre za predstavnike več 700 (vključno z nevretenčarji, denimo mravljami, pajki, meduzami ipd.).

Za živali skrbi približno 70 skrbnikov. V letnem povprečju imamo 245 sodelavcev, kar ustreza 191 zaposlenim za polni delovni čas.Regija: Avstrija ~ Prostor: Oboje ~ Letni Čas: Vso leto ~ Starostna Skupina: vse starosti

Galerija Slik


  • Ogledov: 11993
  • (Ocena 5.0/5 Zvezdic) Vseh Glasov: 2
  • 1 0

Trenutno Ni Nobenega Komentarja...

Komentiraj