Filter Idej

Izberi Regijo:
Prostor:
Znotraj Zunaj Oboje
Letni Čas:
Zima Poletje Vso Leto
Starostna Skupina:

Iski morost - naravni rezervat

0 v ŽIVALI
foto: ptice.si

INFORMACIJE

Spletna stran: http://ptice.si/naravovarstvo-in-raziskave/naravni-rezervati/iski-morost/obisk/

Kontakt: 01 426 58 75

Email: dopps@dopps.si

Naslov: Naravni rezervat Iški morost leži severno od vasi Brest na Ljubljanskem barju. Do rezervata lahko pridete iz smeri Iga, Podpeči ali Črne vasi.

 

Obisk naravnega rezervata Iški morost je zanimiv v vseh letnih časih. Po območju vodi krožna Koščeva učna pot, na kateri lahko spoznate značilna življenjska okolja Ljubljanskega barja in načine gospodarjenja, s katerimi jih ohranjamo.


Med sprehodom po poti pozorno opazujte in poslušajte. Morda boste na poti opazili tudi katero izmed redkih in ogroženih rastlin in živali, ki so tu našle svoje prebivališče.

 

Do opazovalnice se lahko sprehodite po utrjeni poti. Pot je dolga 0,5 kilometrov in traja skupaj pol ure v obe smeri. Pot lahko nadaljujete po neutrjeni krožni poti. Priporočamo pohodno obutev, v primeru dežja pa škornje. Skupaj z utrjeno potjo je dolga 2,5 kilometra in traja uro in pol.

 

Naravni rezervat lahko spoznate z vodenim ogledom. Tako bo vaše doživetje še bolj kvalitetno. Vodeni ogledi so zelo priporočljivi za večje skupine obiskovalcev (nad 10 oseb). Število vodenj je omejeno, zato vas prosimo, da se pravočasno dogovorite za termin (vsaj tri tedne prej), saj bo vodenje le tako lahko potekalo na želeni dan. Nudimo tudi vodenje za različne izobraževalne skupine (učenci, dijaki, študentje in predšolski otroci). 

Regija: Osrednje ~ Prostor: Zunaj ~ Letni Čas: Poletje ~ Starostna Skupina: vse starosti

Trenutno Ni Nobenega Komentarja...

Komentiraj