Filter Idej

Izberi Regijo:
Prostor:
Znotraj Zunaj Oboje
Letni Čas:
Zima Poletje Vso Leto
Starostna Skupina:

sankališče Mišouh

0 January 11, 2013 v SANKALIŠČA
sankališče mišouh

Sankališče Mišouh


Proga je dolga 2500m in je zaščitena. Proga je konfiguracijsko izredno zanimiva, saj ponuja pravo uživancijo. Lega sankališča je tik ob glavni cesti in samo 25 km iz Ljubljane, 14 km iz Kranja... Za družine je še posebej zanimiv prevoz na štart, saj se sankači peljejo na posebnih saneh za 20 oseb ali traktorskim vozom. Ponoči sankališču čar daje sankanje ob baklah, čelne svetilke in topli napitki na štartu. Na cilju je tudi manjša koča, kjer se vedno najde domača klobasa, kaj sladkega in kruh iz krušne peči.


Opis dnevnega sankanja:

Poleg parkirišča je gostinska brunarica, kjer se obiskovalci javijo vodji sankališča. Tam dobijo vse potrebne napotke za sankanje.

Med tednom je dnevno sankanje organizirano za prej najavljene skupine vsaj 20 ljudi. Med zimskimi počitnicami, ter soboto in nedeljo je sankanje tudi za posameznike. Od 9h-13 se obiskovalci na vrh odpravijo peš. Sanke lahko najamejo pri nas. Od 13h-16h je organiziran prevoz z sanmi za 20 oseb ali traktorskim vozom. Trajanje ene vožnje: 45 min.

 

Opis nočnega sankanja:

Nočno sankanje poteka od 17-22 ure. Sankače odpeljemo na vrh sankališča. Tam prejmejo čelno svetilko in sani. Okrepčajo se s toplim napitkom. Po kratki šoli sankanja in navodilih za varno sankanje se ob soju bakel spustijo v dolino. Cilj je ob gostinski brunarici ( na parkirišču )Trajanje ene vožnje: 1 ura

 


Kontaktni podatki:

Elektronska pošta: info@misouh.si

Spletna stran: www.misouh.si

 

Telefon sankališča Mišouh: 041-583-900,  041-635-162, 041-774-527                                                         

 
Regija: Gorenjska ~ Prostor: Zunaj ~ Letni Čas: Zima ~ Starostna Skupina: vse starosti

Galerija Slik


  • Ogledov: 5241
  • (Ocena 5.0/5 Zvezdic) Vseh Glasov: 3
  • 3 0

Trenutno Ni Nobenega Komentarja...

Komentiraj