Filter Idej

Izberi Regijo:
Prostor:
Znotraj Zunaj Oboje
Letni Čas:
Zima Poletje Vso Leto
Starostna Skupina:
ribniško pohorje

Smučišče Ribniško Pohorje

SMUČIŠČE RIBNIŠKO POHORJE

 

  • ·        Smučišče Ribniška koča

 

Se razteza na 10 ha severozahodnega dela Pohorja na nadmorski višini od 1368 m do 1525 m. Nadmorska višina omogoča odlične smučarske pogoje na naravnem in kompaktnem snegu. Pravljična zimska idila, ugodne cene smučarskih vozovnic in ponudba Ribniške koče vabijo. Vlečnici Velka in Črni Vrh premoreta skupaj 1400 smučarjev na uro in povezujeta proge za manj in najbolj zahtevne smučarje. Ribniško Pohorje ponuja tudi 6 km urejenih tekaških prog v okolici najvišjega vrha Pohorja - Črni Vrh 1543 m.

 Z avtomobilom iz Ribnice na Pohorju do spodnje postaje sedežnice Kaštivnik na Kopah 12 km ali 15 minut, do spodnje postaje vlečnica Velka smučišča Ribniška koča 8 km ali 10 minut.

 

 ·        Smučišče Ribnica na Pohorju

Je odmaknjeno iz centra vasi le nekaj minut. Nadmorska višina od 715 m do 921 m omogoča odlične smučarske pogoje na naravnem in kompaktnem snegu.

Obsega tri proge z različnimi zahtevnostnimi stopnjami: modra, rdeča in črna proga. Zadovoljile bodo še tako zahtevne smučarske zanesenjake. Smučišče je primerno za vse starostne skupine smučarjev, še posebej za družine in za organizirane skupine s smučarskimi učitelji.

Smučarske površine, ki se razprostirajo nad centrom vasi Ribnica na Pohorju merijo 9 hektarjev. Skupna dolžina vseh treh prog je 1540 metrov.

 

 Nočna smuka na smučišču Ribnica na Pohorju

 Čare nočne smuke smučišča Ribnica na Pohorju lahko doživite ob obratovanju vsak dan med 17.00 in 21.00 uro.

 

SPLETNA STRAN

http://www.pohorje.org/kope-ribnisko-pohorje-pozimi/smucisce-ribnisko

Regija: štajerska ~ Prostor: Zunaj ~ Letni Čas: Zima ~ Starostna Skupina: vse starosti

Galerija Slik


  • Ogledov: 13933
  • (Ocena 0.0/5 Zvezdic) Vseh Glasov: 0
  • 0 0

Trenutno Ni Nobenega Komentarja...

Komentiraj