Filter Idej

Izberi Regijo:
Prostor:
Znotraj Zunaj Oboje
Letni Čas:
Zima Poletje Vso Leto
Starostna Skupina:

Svedralnica - mojster Sime

0 v ZNANOST
foto: https://www.mojstersime.si/#galerija
INFORMACIJE:


Sime, Svedri & Mali Fedri
Naslov: Plemljeva 8, Ljubljana

Epošta : sime@mojstersime.si

Klic : 031 312 852Mojster SIME

Mojster Sime ni tiste vrste mojster, ki že 25 let dela stvari po istem načrtu in v gostilni rundo piva naroča s tremi prsti.

Sime je v resnici prej izumitelj kot mojster. V svoji delavnici se igra z idejami in rešitvami za nove rekvizite za team buildinge in escape roome, igrala in učne pripomočke. 

Zanj so problemi izziv, napake priložnost in učenje igra. Verjame v otroke. In otroci mu zaupanje vračajo. 

Res si želi prispevati svoj košček k svetu, kjer se radovedni svedrčki učijo na naraven, igriv način in rastejo v samostojne strastne posameznike, ki se ne bojijo velikih idej in še večjih projektov.

Prav zato v svojo delavnico vabi male fedre (6-9 let) in svedre (10-14 let), ki bodo tam prek dela z orodjem urili svoje rokice, gradili možgane in si krepili samozavest.

Svedralnica je prostor, kjer otroci med 5. in 12. letom ustvarjajo s pravim orodjem in pravimi materiali, pri tem krepijo svoje možgančke, pilijo kreativnost, se učijo sodelovanja in se predvsem naučijo, da ZMOREJO. Da so napake samo del učnega procesa.

Delavnica za razliko od šole in ostalih strukturiranih dejavnosti poteka v ritmu, ki ga narekujejo sami – skozi igro in gibanje in delo z rokami spoznavajo, česa vsega so zmožni, dajejo obliko in uporabno vrednost svojim idejam, ki včasih presegajo cele meje odrasle domišljije.
Skupaj z mojstrom Simetom vedno znova dokazujejo, da je vse mogoče, dokler ne dokažemo, da je nemogoče in da odrasli pogosto premalo zaupamo tem malim glavicam.

V svoji svedralnici vse fedrčke (6-9 let) in svedrčke (9-14 let) spodbujam k inovativnosti, sodelovanju in reševanju izzivov tako, da se z uporabo pravega orodja (ne, ne samo kladiva) in pravih materialov lotevajo velikih projektov, ki se jih domislijo kot ekipa (vozila, tobogani, hiške na drevesu, katapulti…). Ob tem naredijo še kak kulski eksperiment in razstavijo kakšno napravo ter se ob tem učijo, kako stvari delujejo. Verjamem in zaupam v moč svobodne kreativne igre in naravnega, izkustvenega učenja ter v neskončen potencial teh pametnih malih glavic, ki bodo nekoč odgovorno soustvarjale ta svet.

Regija: Osrednje ~ Prostor: Znotraj ~ Letni Čas: Vso leto ~ Starostna Skupina: vse starosti

Galerija Slik


  • Ogledov: 1751
  • (Ocena 5.0/5 Zvezdic) Vseh Glasov: 3
  • 1 0

Trenutno Ni Nobenega Komentarja...

Komentiraj